Ambrosius Transporten

DRIE GENERATIES RENAULT TRUCKS

REPORTAGE

De familie Ambrosius en Renault Trucks hebben al tientallen jaren een hechte relatie. Aan de lange lijst van Renault-trucks waarmee Ambrosius Transporten in de loop der jaren heeft gereden, worden binnenkort de eerste twee Renault Trucks T van het nieuwe model toegevoegd.

EEN VAN DE EERSTEN MET RENAULT TRUCKS

Ambrosius en Renault Trucks zijn al vele decennia op verschillende manieren aan elkaar verbonden. “Mijn vader was een van de eersten in Limburg die met een Renault Trucks R 310 reed”, zegt John Ambrosius, algemeen directeur van Ambrosius Transporten. “En mijn broer Frank, met wie ik nu samen het bedrijf run, heeft 10,5 jaar als monteur bij Renault Trucks gewerkt. Ook mijn zoon Melvin Ambrosius, die eigen rijder is, heeft een Renault-truck. Hij rijdt met een speciale uitvoering: de Renault Trucks T High Racing Edition.”

VEEL BEWEGINGSRUIMTE EN VEEL OPBERGRUIMTE

Ambrosius Transporten uit Swolgen heeft zelf twintig trekkende eenheden in de vloot, waarvan dertien Renault-trucks: negen Renault Premiums (waarvan 1 miljonair) en vier Renault Trucks T 440 4x2-trekkers. Deze trucks worden ingezet voor het transport van zeecontainers en ad-hoc stukgoed. “Qua comfort, ruimte, overzicht en rijden zijn het ideale trucks voor ons”, zegt John Ambrosius. “In de Sleeper Cab van de Renault Trucks T heb je als chauffeur veel bewegingsruimte en veel opbergruimte. Het is een ideale truck voor ons werk, maar ook voor lange ritten. Ook het gunstige brandstofverbruik en de lage onderhoudskosten spelen een grote rol.”

“Mijn vader was een van de eersten in Limburg die met Renault Trucks reed.”

John Ambrosius, algemeen directeur Ambrosius Transporten

NIEUWE RENAULT TRUCKS T

Ambrosius gaat een deel van het wagenpark de komende tijd vernieuwen. “De Renault Premiums zijn ruim tien jaar oud en een aantal daarvan gaan we de komende anderhalf jaar vervangen. We krijgen onder andere twee nieuwe Renault Trucks T van het nieuwe model.”

FILOSOFIE VAN MEEDENKEN

Hoewel de techniek en uitstraling van de trucks in de loop der jaren flink zijn veranderd, blijven sommigen dingen altijd hetzelfde. “Toen mijn vader in de jaren ’80 met de eerste Renault Trucks R 310 reed, was 24/7 service nog niet gewoon. Destijds ging een werkplaats vrijdagmiddag dicht en dan was je op maandagochtend als eerste aan de beurt. Behalve bij de Renault-werkplaats: daar kon je toen ook al op zaterdag terecht. Tegenwoordig is dat natuurlijk helemaal ingeburgerd, maar de filosofie van meedenken zie je nog steeds terug bij Nebim. Nebim denkt in oplossingen om je zo snel mogelijk te helpen.”

“Qua comfort, ruimte, overzicht en rijden zijn het ideale trucks voor ons.”

John Ambrosius, algemeen directeur Ambrosius Transporten