Infra Limburg / Boogers Recycling

HOEVEEL BESPARING LEVERT DE VOLVO FH I-SAVE OP?

REPORTAGE

Met de ingebruikname van zeven nieuwe Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor zet Infra Limburg een grote stap qua brandstofbesparing. “Deze trucks zijn enorm zuinig.”

ZUINIGE TRUCKS BEWIJZEN ZICH IN DE PRAKTIJK

Infra Limburg uit Urmond heeft zijn wagenpark de afgelopen maanden vernieuwd en uitgebreid. De specialist in grondverzet, sloopwerk en transport beschikt nu over elf trekkende eenheden. Acht daarvan zijn de afgelopen maanden nieuw geleverd, waaronder zeven Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor. Een keuze voor brandstofefficiency, vertelt planner Rik Boogers. “Het resultaat daarvan zien we terug in de praktijk. De trucks die we hebben vervangen, hadden een verbruik van 36 liter per 100 kilometer. Met de Volvo FH I-Save-trekkers zitten we op een verbruik van 26 liter per 100 kilometer. Een enorme verbetering.”

“Als er een keer een probleem is, staat Nebim voor je klaar, óók als dat 's avonds gebeurt.”

Rik Boogers, Planner Infra Limburg Urmond

RUIME CABINE, STANDAIRCO EN VEILIG

De zeven Volvo FH I-Save-trekkers zijn geleverd in verschillende configuraties: zowel 4x2-trekkers als 6x2-trekkers en met Globetrotter of Globetrotter XL-cabine. Naast verbruik was ook comfort namelijk een belangrijke eis. “Sommige chauffeurs zijn de hele week van huis dus die moeten een cabine hebben waar ze goed in kunnen rusten. Daarom zijn twee trucks uitgevoerd met de ruime Globetrotter XL-cabine. Ook beschikken ze over de standairco I-ParkCool en televisie. Voor de veiligheid hebben deze trucks Adaptive Cruise Control en een dodehoekcamera.”

OOK NIEUWE VOLVO FMX-PORTAALWAGEN

Rik Boogers, zelf eigenaar van Boogers Recycling, heeft het wagenpark van zijn bedrijf dit jaar uitgebreid met een Volvo FMX-portaalwagen voor het plaatsen van afvalcontainers bij bedrijven en particulieren. Het is voor Boogers Recycling de eerste Volvo-truck. “De Volvo FMX is een truck met uitstraling en is comfortabel. Ook de goede service van Nebim is reden om voor Volvo-trucks te kiezen. Als er een keer een probleem is, zijn ze er voor ons, óók als dat ’s avonds gebeurt. Laatst hadden we met een van onze trucks een probleem met een versnellingsbak. Eén telefoontje en ze stonden klaar om ons te helpen. Een deel van het onderhoud doen we zelf en als we onderdelen nodig hebben, halen we die ook bij Nebim. Over de samenwerking met Nebim Elsloo zijn we zeer tevreden.”

“De keuze voor de Volvo FH I-Save is een keuze voor brandstofefficiency. Dat zien we ook terug in de praktijk.”

Rik Boogers, Planner Infra Limburg Urmond