Nebim

PRODUCT­NIEUWS VOLVO TRUCKS / RENAULT TRUCKS

NEBIM

ASSEMBLAGEFABRIEK VOOR ACCU'S

Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor accu’s. De fabriek in Gent gaat kant-en-klare batterijen leveren voor de volledig elektrische zwaardere vrachtwagens van Volvo Trucks. In de nieuwe accufabriek worden cellen en modules van Samsung SDI geassembleerd tot accupakketten die op maat zijn gemaakt voor de heavy-duty elektrische serie van Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

NU NOG BETER: DE I-SHIFT-VERSNELLINGSBAK

De intelligente en automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak van Volvo Trucks is verder verbeterd en geeft een snellere respons dan ooit. Het resultaat: nog betere rijeigenschappen en een soepele rijervaring. Met deze nieuwste ontwikkelingen om 30% sneller te schakelen, wil Volvo de rijeigenschappen van zijn trucks verder verbeteren.

RENAULT TRUCKS D EN C NOG ZUINIGER

In 2023 zet Renault Trucks een volgende stap in het verlagen van het brandstofverbruik van zijn distributietrucks en de lichte bouwtrucks. Dankzij optimalisering van de motor, een nieuwe versnellingsbak en het Fuel Eco+-pakket gaan de Renault Trucks D, D Wide en C 2,3 m model jaar 2023 het brandstofverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot met maximaal 10% verminderen.

ELEKTRISCHE RENAULT TRUCKS VOOR BOUW EN REGIONAAL VERVOER

Renault Trucks breidt het elektrische gamma uit met de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal vervoer en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouwsector. De verkoop van deze twee nieuwe modellen tot 44 ton start in 2023. Ze zijn een uitbreiding op de reeds bestaande elektrische modellen van Renault Trucks: de Renault Master E-Tech, Renault Trucks D E-Tech en Renault Trucks D Wide E-Tech.