Roost Olie

EEN VOLVO FM TANKWAGEN DIE EFFICIENCY COMBINEERT MET WENDBAARHEID

REPORTAGE

Hoog laadvolume, compact en comfortabel. De nieuwe Volvo FM tankwagen van Roost Olie voldoet aan al deze voorwaarden. “Met deze tankwagen kunnen we meer vervoeren in minder kilometers.”

SPECIALIST IN BRANDSTOF

Roost Olie is leverancier van brandstoffen, smeermiddelen, technisch equipment en tankinstallaties. “Al ruim 90 jaar leveren wij in Zuidoost-Nederland onze producten aan diverse bedrijven”, zegt directeur Helmus Roost. “Onze klanten zijn te vinden in de transportsector, aannemerij, garagebedrijven, industrie en de agrarische sector. Ook exploiteren wij twee tankstations in Weert en Nederweert.”

OP ELKE PLEK MAKKELIJK MANOEUVREREN

Voor de distributie van brandstof zet Roost Olie drie tankwagens in, waaronder een nieuwe Volvo FM 420 8x2 met LAG tankopbouw. Roost: “De uitdaging was om een compacte truck te specificeren die optimaal laadvermogen combineert met wendbaarheid. Bij sommige klanten is de ruimte om te manoeuvreren namelijk zeer beperkt. Daarom hebben we gekozen voor een 8x2-asconfiguratie met een gestuurde en liftbare voor- en naloopas waarmee we op elke plek kunnen komen.”

EFFICIËNTER WERKEN

Ander groot voordeel: met de nieuwe Volvo FM tankwagen kan Roost Olie meer vervoeren in minder kilometers. “De tankwagen die we hebben vervangen, had een laadvolume van 21.000 liter. Onze nieuwe tankwagen is met een laadvolume van 28.500 liter een stuk groter. Met onze nieuwe tankwagen kunnen we dus in vier ritten doen waar we met onze vorige truck vijf ritten voor moesten rijden.”

“Nebim heeft de technische kennis om trucks naar onze wens samen te stellen.”

Helmus Roost, Directeur Roost Olie

COMFORTABEL EN VEILIG ONDERWEG

Naast laadvolume en wendbaarheid is er ook veel aandacht besteed aan comfort voor de chauffeur. “De mening van de chauffeurs is het allerbelangrijkste en daarom hebben zij daar ook een stem in. We hebben nu bijvoorbeeld voor het eerst Volvo Dynamic Steering. Daarnaast hebben we gekozen voor een Globetrotter-cabine, verstelbaar stuurwiel met neck tilt en lederen bekleding. Ook veiligheid is natuurlijk belangrijk in ADR-transport. Voor de veiligheid en goed zicht is de truck uitgerust met Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control, achteruitrijcamera, dodehoekcamera en LED-verlichting.”

“De uitdaging was om een compacte truck te specificeren die optimaal laadvermogen combineert met wendbaarheid.”

Helmus Roost, Directeur Roost Olie

EXPERTISE EN SERVICE VAN NEBIM

Met de ingebruikname van de nieuwe Volvo FM heeft Roost Olie nu vier Volvo-trucks in de vloot. Dat is ook vooral een keuze voor de service van Nebim, geeft Roost aan. “De werkplaats in Weert is heel goed, daar hebben we uitstekende ervaringen mee. Nebim doet het in één keer goed en dat is voor ons een van de voornaamste redenen om voor Volvo-trucks te kiezen. Daarnaast heeft Nebim de technische kennis in huis om trucks naar onze wens te specificeren. Het samenstellen van een tankwagen luistert namelijk heel nauw. Daarvoor is een goede wisselwerking tussen de dealer en LAG, die de custom-made tank heeft ontworpen en opgebouwd, belangrijk. Nebim heeft dat in samenwerking met LAG uitstekend opgepakt.”