PMC Projects

STATE-OF-THE-ART VOLVO FH PAARDENWAGEN VOOR PMC PROJECTS

REPORTAGE

PMC Projects uit Liessel heeft een bijzondere Volvo FH 500 6x2 paardenwagen in gebruik genomen. De aflevering had een extra bijzonder tintje: het is de eerste nieuwe Volvo-horsetruck die Nebim heeft mogen leveren aan PMC Projects.

TALENTVOLLE RUITER

PMC Projects is specialist in de realisatie van paardenstallen, rijhallen en complete hippisch complexen. PMC Projects werkt nauw samen met staalconstructiebedrijf PMC Staalbouw, waarmee een groot deel van de productie in eigen huis gerealiseerd wordt. PMC Projects en PMC Staalbouw worden namelijk gerund door Patrick en Suzan Michels. Hun dochter Iris Michels is een zeer talentvolle ruiter. Ze maakt onder andere deel uit van de Nederlandse Young Riders, die onlangs zilver wonnen bij de Nations Cup.

VEILIG, COMFORTABEL EN RUIM

Iris gaat met de Volvo FH naar springconcoursen in heel Europa. De Volvo FH met Globetrotter XL-cabine combineert comfort met ruimte en veiligheid. De truck is uitgerust met gestuurde naloopas voor optimale wendbaarheid en het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering voor maximaal rijcomfort. De truck is verder voorzien van een Full Safety pakket met alle denkbare veiligheidssystemen en is rondom luchtgeveerd. De opbouw is door uitgevoerd door Roelofsen in Raalte, specialist in paardenvrachtwagens, en biedt ruimte aan zeven paarden. Daarnaast is de opbouw voorzien van een pop-out woonkamer en een pop-up slaapruimte.

SAMENWERKING

Nadat we eerder al enkele jong gebruikte Volvo-paardenwagens hebben mogen leveren, is dit de eerste nieuwe Volvo FH voor PMC Projects. De samenwerking tussen PMC Projects, PMC Staalbouw en Nebim bestaat overigens al vele jaren. Beide bedrijven rijden onder meer met Volvo-trucks en Renault-bedrijfswagens.