Clever Steigers en Pontons / Clever Kraanverhuur en Transport

MULTI­FUNCTIO­NELE VOLVO FM OVER­TREFT VERWACHT­INGEN

KLANTEN

Steigers vervoeren en opbouwen, dakkapellen plaatsen, staalconstructies (de)monteren. Clever doet het allemaal met zijn nieuwe Volvo FM 460 8x2-tridem met 42-tonmeter autolaadkraan en open laadbak. “Deze truck voldoet aan al onze wensen en méér dan dat.”

TRANSPORT EN KRAANWERK

Met de nieuwe Volvo FM beschikt Clever over een multifunctioneel inzetbare truck. “De nieuwe vrachtwagen met autolaadkraan zetten we in voor het monteren en demonteren van steigers en pontons”, zegt Paul Clever, directeur-eigenaar van Clever Steigers en Pontons en Clever Kraanverhuur en Transport. “Daarnaast is deze truck ook met chauffeur in te huren voor transport en kraanwerk voor bijvoorbeeld het plaatsen van dakkapellen en kozijnen, glasmontage en het monteren van staalconstructies.”

HOOG LAADVERMOGEN

Het is de eerste Volvo-truck voor Clever. “We zochten een 4-assige truck. We hebben verschillende merken met elkaar vergeleken en Volvo sprong er om een aantal redenen uit. Vanwege de 42-tonmeter autolaadkraan hadden we een 10-tons vooras nodig, waardoor de truck ook automatisch wat hoger wordt. Het chassis van de Volvo FM kon echter worden gespecificeerd zodat deze geschikt is voor een opbouw van een laadbak met een laadvloerhoogte van slechts 110 centimeter vanaf de grond. Het voordeel van een lage laadvloer is dat we méér kunnen laden en ook voor de chauffeur is het ergonomischer werken.”

UP-TO-DATE MET NIEUW MODEL

Andere reden om voor Volvo te kiezen is de introductie van het nieuwe model Volvo FM. “We rijden zeker vijftien jaar met een truck en door nu te kiezen voor het nieuwste model beschikken we ook over zes jaar nog over een up-to-date voertuig. Ander voordeel is dat de truck zeer wendbaar is. Deze truck is uitgerust met een gestuurde voor- en naloopas. Omdat drie van de vier assen gestuurd zijn, kunnen we uitstekend manoeuvreren in de binnenstad en op krappe bouwplaatsen.”

SNEL GEHOLPEN

De truck is geleverd door Nebim Elsloo. Clever is zeer te spreken over de ondersteuning van Nebim.”Onze vorige truck was echt aan vervanging toe. Nebim heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe truck op een zo kort mogelijke termijn geleverd kon worden.” Bij de configuratie waren verschillende partijen betrokken. TAL Techniek uit Weert nam de constructie en montage van de open laadbak voor zijn rekening en Terberg Techniek in Baarlo heeft de Palfinger-autolaadkraan opgebouwd. De autolaadkraan is voorzien van flyjib met een vlucht van meer dan 30 meter en een hoogtebereik van 34 meter. “Hierdoor kunnen we met dit voertuig altijd onze eigen lading plaatsen.”

“Nebim heeft ervoor gezorgd dat de truck snel geleverd kon worden”

Paul Clever, Eigenaar Clever Steigers en Pontons en Clever Kraanverhuur en Transport

PERFECT ZICHT

Clever: “De truck voldoet volledig aan de verwachtingen en overtreft in sommige opzichten zelfs onze wensen, bijvoorbeeld als het gaat over veiligheid. Wij hechten als bedrijf veel waarde aan veilig werken en dat is iets waar Volvo zich mee onderscheidt. Deze truck heeft Adaptive Cruise Control, Downhill Cruise Control, verkeersbordherkenning, Lane Keeping Assist en een dodehoekcamera waarmee de chauffeur perfect zicht heeft op de zijkant van de truck.”

“Dankzij Volvo Dynamic Steering kun je de truck bij het manoeuvreren letterlijk met één vinger besturen”

Paul Clever, Eigenaar Clever Steigers en Pontons en Clever Kraanverhuur en Transport