Fons Pouwels, Someren

GEEN UITDAGING TE GROOT VOOR DE NIEUWE FMX

KLANTEN

Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken uit Someren-Heide gaat geen uitdaging uit de weg. Voor het transport van machines, materieel, zand en puin zet het bedrijf acht Volvo-trucks in, waaronder een nieuwe Volvo FMX. “Een keuze voor de kwaliteit van het merk en de service van Nebim.”

SLOPEN OP 18 HOOG IN HARTJE AMSTERDAM

“Wij verzorgen grond- en sloopwerken van A tot Z, zowel voor particulieren als aannemers”, zegt Stefan Pouwels. Samen met zijn ouders Fons en José is hij eigenaar van het bedrijf. “We deinzen niet terug voor bijzondere uitdagingen. Zo hebben we ooit met een van onze minigravers in de lift gestaan om in een bankgebouw in hartje Amsterdam, op 18 hoog, een smeervloer weg te halen.”

KEUZE VOOR DE NIEUWE VOLVO FMX

Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken heeft dit jaar een Volvo FMX 500 8x6-kipper aan de vloot toegevoegd. “De nieuwe Volvo FMX zetten we voornamelijk in voor de afvoer van puin bij sloopwerken en de aan- en afvoer van zand bij grondwerken. We hebben al een Volvo FMX en de ervaringen die we daarmee hebben, hebben we gebruikt bij de specificatie van deze truck.”

“De cabine van de nieuwe Volvo FMX biedt meer ruimte en beter zicht. Ook de dodehoekcamera is een grote verbetering”

Stefan Pouwels, mede-eigenaar Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken

HOOG LAADVERMOGEN WENDBARE TRUCK

De nieuwe Volvo FMX combineert een optimaal laadvermogen met wendbaarheid. “De achterste as is widespread gezet, wat resulteert in een GVW van 43 ton. Dankzij de gestuurde en liftbare voorloopas en een gestuurde naloopas hebben we de beschikking over een zeer wendbare truck. We moeten best vaak naar plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Met drie gestuurde assen kunnen we ook die locaties perfect bereiken. Ook hebben we gekozen voor I-Shift met kruipversnellingen voor- en achteruit. Ideaal om weg te rijden uit terrein als je beladen bent.”

RUIMERE CABINE, MEER ZICHT

Pouwels heeft voor de aanschaf van de Volvo FMX gewacht totdat het nieuwe model leverbaar was. “De nieuwe cabine biedt meer ruimte en beter zicht. Ook de dodehoekcamera is een grote verbetering. Zodra ik de richtingaanwijzer naar rechts aan zet, verschijnen de beelden van de dodehoekcamera automatisch op het scherm in de cabine. Dat geeft perfect zicht op wat er rondom de truck gebeurt. Met name op rotondes is dat een uitkomst: je hebt in feite geen dode hoek meer en ziet nu letterlijk elke fietser.”

EENVOUDIG TRACTIE VERGROTEN

Pouwels stipt ook het tractieregelingspaneel aan. “98% van de tijd rijden we met deze truck over verharde wegen. De andere 2% zijn off-road. In het terrein heb je soms te maken met zware omstandigheden, waarbij je meer aandrijving nodig hebt. Ik kan de tractie nu eenvoudig vergroten door de sperdifferentiëlen in te schakelen met een draaiknop. In het nieuwe model Volvo FMX is de bediening gebruiksvriendelijker geworden.”

OUD EN NIEUW

Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken heeft nu acht Volvo-trucks in de vloot. “We hebben altijd met Volvo-trucks gereden, een keuze voor de kwaliteit van het merk en de service van Nebim Weert. Tussen onze oudste en nieuwste truck zit dertig jaar leeftijdsverschil. Onze oudste truck is een Volvo FL 6 11 uit 1991, het jaar dat het bedrijf is opgericht. Die zetten we nog steeds in om een minikraan van de werf naar klussen te brengen.”

“Tussen onze oudste en nieuwste Volvo-truck zit dertig jaar leeftijdsverschil”

Stefan Pouwels, mede-eigenaar Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken