Global Food Group

WAAROM GLOBAL FOOD GROUP VOOR VOLVO LNG KIEST

KLANTEN

25 miljoen eieren per week verwerkt Global Food Group uit Weert/Ospel, producent van vloeibare eiproducten. Producten die hun weg vinden naar afnemers in heel Europa. Daarbij zet Global Food Group sinds kort een Volvo FM LNG-trekker in. “Als familiebedrijf willen wij onze verantwoordelijkheid nemen voor het milieu.”

MAYONAISE, IJS, GEBAK

Global Food Group is gespecialiseerd in de productie van vloeibare eiproducten. Klanten in de voedingsmiddelenindustrie gebruiken deze halffabricaten als ingrediënt voor hun producten. Zo is eigeel een belangrijk smaakelement voor saus en mayonaise, ijs en zuivel, terwijl vloeibaar heelei in gebak en cakes wordt toegepast.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

In het werk van Global Food Group staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. “In 2050 leven naar verwachting ruim 9 miljard mensen op de aarde”, zegt directeur-eigenaar Math Lemmers. “Door de stijgende welvaart neemt de vraag naar dierlijke eiwitten toe en zal de druk op schaarse grondstoffen, water en natuur toenemen. De landbouw en voedingsmiddelenindustrie staat voor de uitdaging om op efficiënte en duurzame wijze voldoende en gezond voedsel te produceren. In dat kader leveren we ook graag een actieve bijdrage aan het internationale voedselvraagstuk.”

ENERGIEZUINIGE LOGISTIEK

Transport is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Global Food Group. “Als familiebedrijf voelen we ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen voor huidige en toekomstige generaties”, zegt Lemmers. “We geloven dat we de wereld alleen samen écht kunnen verbeteren. Dus we stellen ons ook constant de vraag hoe we de logistiek zo efficiënt en energiezuinig mogelijk kunnen doen.”

EERSTE VOLVO-LNG TRUCK

Global Food Group heeft daarom recent zijn eerste Volvo FM 420 LNG 4x2-trekker in gebruik genomen. “De belangrijkste reden is het milieu. De CO2-uitstoot van een Volvo LNG-truck is 20 procent lager dan van een vergelijkbare dieseltruck. We hebben gekozen voor Volvo’s LNG-oplossing omdat deze truck wordt aangedreven door een motor die gebruikmaakt van het dieselprincipe. Daardoor zijn de rijprestaties vergelijkbaar met een dieseltruck. Dat blijkt ook in de praktijk: onze chauffeur is er zeer tevreden over.”

“De rijprestaties zijn vergelijkbaar met een dieseltruck. Onze chauffeur is er zeer tevreden over”

Math Lemmers, directeur-eigenaar Global Food Group

MAUT-VOORDEEL IN DUITSLAND

Global Food Group zet de Volvo LNG-truck zoveel mogelijk in Duitsland in. “Met onze Volvo LNG-truck gaan we tussen de 150.000 en 175.000 kilometer per jaar rijden, waarvan het merendeel in Duitsland. Zo profiteren we maximaal van het Maut-voordeel.” Bij de keuze voor Volvo LNG was een belangrijke rol weggelegd voor Nebim. “Onze trailers laten we al servicen bij Nebim Weert dus de lijntjes zijn kort. Nebim heeft alle zaken uitgezocht die voor ons van belang zijn, variërend van de actieradius en het verbruik tot het Maut-voordeel en het LNG-netwerk op onze routes, zodat we een afgewogen beslissing konden nemen.”

“Als familiebedrijf voelen we ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen”

Math Lemmers, directeur-eigenaar Global Food Group