Loonbedrijf van Lipzig

ROBUUST EN KLAAR VOOR ZWAAR WERK!

KLANTEN

Loonbedrijf van Lipzig zocht een robuuste truck voor zwaar, allround werk. Eigenaar Martijn van Lipzig koos voor een Volvo FMX 500 8x4-containerwagen. “De uitstraling van de Volvo FMX past bij ons bedrijf.”

LOONWERK, GRONDVERZET EN TRANSPORT

Loonbedrijf van Lipzig uit Velden is in 2002 opgericht. “Toen ben ik begonnen met agrarisch loonwerk”, zegt Martijn van Lipzig, die het bedrijf nu samen met zijn partner Tessa runt. “Vanaf 2007 zijn er medewerkers in dienst gekomen. In de loop der jaren zijn we gegroeid en hebben we onze diensten verder uitgebreid met onder meer grondwerk en transport. Agrarisch loonwerk is seizoenswerk, van grofweg februari tot oktober. Grondverzet en transport gaan het jaarrond door.”

“Als chauffeur heb je in de nieuwe, ruime cabine met grotere voorruit zeer goed zicht”

Martijn van Lipzig, eigenaar Loonbedrijf van Lipzig

EERSTE VOLVO FMX

Loonbedrijf van Lipzig heeft recent zijn eerste Volvo FMX in gebruik genomen. “We hebben al een aantal containerwagens en dankzij de ervaring die we daarmee in de loop der jaren hebben opgedaan krijg je een steeds beter beeld van de ideale truck voor deze toepassing. Dat hebben we nu gebruikt bij de specificatie van deze truck en is de reden dat we hebben gekozen voor een Volvo FMX. De Volvo FMX is echt een robuuste truck, die past bij ons werk.”

MAXIMAAL LAADVERMOGEN, OPTIMALE GEWICHTSVERDELING

De Volvo FMX 500 8x4-containerwagen wordt voornamelijk ingezet in het grondverzet. “Denk aan het transport van puin, zand en grind. Voor het zware grondwerk is een 8x4 voor ons de ideale as-opstelling. Voor een optimale gewichtsverdeling en maximaal laadvermogen is de achterste as door Terberg Techniek widespread gezet. Door deze aanpassing, in combinatie met 10-tons voorassen, is een GVW van 43 ton gerealiseerd.”

ALLROUND INZETBARE TRUCK

Met de nieuwe Volvo FMX heeft Loonbedrijf van Lipzig de beschikking over een multifunctioneel inzetbare truck. “Grondwerk is de hoofdmoot voor deze truck, en daarnaast doen we ook ander containertransport. We plaatsen bijvoorbeeld ook veel containers bij tuinbouw voor de afvoer van loof. Tot slot kunnen we de truck ook inzetten bij agrarisch loonwerk. Dankzij de I-Shift met kruipversnellingen voor- en achteruit kunnen we op lage snelheid op het land rijden. Het is dus echt een allround inzetbare truck.”

GOEDE ERVARING MET VOLVO-TRUCKS

Het is de tweede Volvo-truck voor Loonbedrijf van Lipzig. “We hebben al een Volvo FH-trekker: een betrouwbare truck waar onze mensen graag mee rijden. De goede ervaring die we daarmee hebben opgedaan was een belangrijke reden om wederom voor een Volvo-truck te kiezen. Die goede ervaring geldt ook voor de samenwerking met Nebim Venlo en de betrokkenheid die zij tonen. Ik had al in mijn hoofd dat het een 4-asser en een Volvo FMX moest worden en in overleg met de verkoper zijn we op deze configuratie uitgekomen: een truck met een superuitstraling.”

“Met het oog op het werk- en rijcomfort is de truck voorzien van standkachel en luchtgeveerde cabine.”

Martijn van Lipzig, eigenaar Loonbedrijf van Lipzig