Peeters Bike Totaal & SBR European Express BV

MASTERS OF LIMBURG

RENAULT TRUCKS

Met de Renault Master kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Johan Peeters (Peeters Bike Totaal) en Paul Simons (SBR European Express BV) vertellen over de meerwaarde van de Renault Master voor hun bedrijf. Meet the Masters of Limburg.

PEETERS BIKE TOTAAL: TRENDSETTER MET DE RENAULT MASTER

Tegenwoordig is het heel normaal om een fiets thuis te laten bezorgen of ophalen. Johan Peeters van Peeters Bike Totaal was zijn tijd echter ver vooruit toen hij daar 21 jaar geleden mee begon. De animo voor deze service neemt nog steeds toe. Reden om het wagenpark uit te breiden met een nieuwe Renault Master.

GAT IN DE MARKT

Peeters Bike Totaal is een fietsspeciaalzaak met vestigingen in Heythuysen en Heel. “We bedienen klanten in Midden-Limburg”, zegt directeur-eigenaar Johan Peeters. “Belangrijk onderdeel van onze service is het halen en brengen van fietsen bij mensen thuis. Toen ik daar 21 jaar geleden mee begon, was dat een gat in de markt. Ik deed het om de klant gemak te bieden. Tegenwoordig heeft 60% van de fietsenzaken zo’n service.”

“De lage instaphoogte is de belangrijkste reden om voor de Renault Master te kiezen”

Johan Peeters, eigenaar Peeters Bike Totaal

EFFICIENT WERKEN MET DE RENAULT MASTER

Dagelijks zijn drie voertuigen onderweg. “Iedere middag gaan we tussen 14.30 uur 18.00 uur op pad om fietsen te bezorgen of af te halen. Dat doen we nu met drie voertuigen: één Renault Trafic en twee Renault Masters gesloten bestelwagens. Met onze nieuwe Renault Master kunnen we nog efficiënter werken. In een Renault Trafic kunnen we zes fietsen meenemen, in een Renault Master zestien.”

LAGE INSTAPHOOGTE

“Toen ik met de haal- en brengservice begon, reed ik ook al met een Renault. Uniek kenmerk van de Renault Master is de lage instaphoogte aan de achterkant. In combinatie met een treeplank hoef je daarom de fiets amper op te tillen als je deze in- of uitlaadt. Ideaal, aangezien een elektrische fiets al snel 28 kilo weegt.”

NAAR WENS GESPECIFICEERD

Andere reden om voor de Renault Master te kiezen, is de goede service van Nebim. “Verkoper Frank Schreurs zorgt ervoor dat de Renault Master precies naar onze wensen is gespecificeerd. Zo kiezen wij altijd voor een voertuig zonder schuifdeur. Daardoor hebben we de beschikking over een volledig vlakke laadvloer. Verder is de laadruimte voorzien van antislipvloer en zijn de wanden bekleed om beschadigingen aan fietsen te voorkomen.”

“Toen ik 21 jaar geleden met de haal- en breng­service begon, was dat een gat in de markt”

Johan Peeters, eigenaar Peeters Bike Totaal

25 JAAR ONDERWEG MET DE RENAULT MASTER

SBR European Express BV uit Reuver nam in zijn jubileumjaar een nieuwe Renault Master-bakwagen in gebruik. “We bestaan 25 jaar en rijden al net zo lang met Renaults. Het zijn betrouwbare voertuigen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

VAN REUVER NAAR SICILIE

SBR European Express BV uit Reuver is gespecialiseerd in spoedtransport en distributie door heel Europa. “Met een uitgebreid wagenpark bieden wij een oplossing voor ieder transportvraagstuk”, zegt directeur-eigenaar Paul Simons. “Dat varieert van pakketdistributie en palletdistributie tot ADR-transport en geconditioneerd transport. We komen in heel Europa. Of we nu vanuit Reuver een pakketje naar Venlo of Sicilië moeten brengen: wij regelen het.”

“In het spoedtransport kunnen we ons geen stilstand veroorloven. Nebim snapt dat en biedt uitstekende service”

Paul Simons, Eigenaar SBR European Express BV

BREED INZETBAAR

Het wagenpark van SBR European Express BV is zeer divers met onder meer bestelwagens, Renault Master-bakwagens en een Renault Trucks D-bakwagen. De vloot is dit jaar uitgebreid met een Renault Master Chassis Cabine, voorzien van laadbak en Dhollandia laadklep. “Vanwege groei in werkzaamheden hadden we behoefte aan een extra voertuig. Met de Renault Master-bakwagen beschikken we over een voertuig dat we kunnen inzetten voor allerlei distributiewerkzaamheden.”

INGETOGEN EN OPVALLEND

De Renault Master is uitgevoerd in de kenmerkende kleurstelling van SBR European Express BV. “We zijn trots op ons wagenpark. Onze zwart-rode huisstijl is ingetogen maar wel in het oog springend, herkenbaar, strak en professioneel. De zwarte huisstijl maakt het wel wat uitdagender om een voertuig te vinden als je snel behoefte hebt aan extra transportmaterieel, maar met de hulp van Nebim is dat gelukkig toch gelukt.”

DE KRACHT VAN DE RENAULT MASTER EN NEBIM

SBR European Express BV heeft nu acht Renault-voertuigen in de vloot. “Sinds de oprichting rijden we al met Renaults: voertuigen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wat voor ons net zo zwaar telt is de uitstekende service van Nebim. In het spoedtransport kunnen we ons geen stilstand veroorloven. Nebim biedt hele goede service: in geval van nood word je meteen geholpen en ze kunnen indien nodig altijd een vervangend voertuig leveren.”

“De Renault Master-bakwagen kunnen we heel breed inzetten”

Paul Simons, Eigenaar SBR European Express