Update Volvo Trucks

NOG ZUINIGER EN COMFORTABELER

PRODUCTNIEUWS

Zeker in deze tijd is een laag brandstofverbruik cruciaal voor het rendement van uw bedrijf. Volvo Trucks introduceert verschillende nieuwe updates voor zijn 11- en 13-litermotoren. Het resultaat: nog lager brandstofverbruik in combinatie met gunstige rijeigenschappen.

BRANDSTOFBESPARING EN VERBETERDE RIJEIGENSCHAPPEN

Een laag brandstofverbruik is cruciaal voor alle transportbedrijven, maar vooral voor inzet met veel kilometers. Daarnaast willen transporteurs de hoge prestaties van de huidige motorenrange behouden. Met de nieuwste verbeteringen aan de beproefde aandrijflijn van Volvo Trucks kan worden geprofiteerd van een unieke combinatie van brandstofbesparing, een daarmee samenhangend lagere CO2-uitstoot, en nog verder verbeterde rijeigenschappen.

VOLVO FH I-SAVE ZUINIGER DAN OOIT

De Volvo FH I-Save met Turbo Compound-motor, die gericht is op een laag brandstofverbruik, krijgt dezelfde updates op de motor en aandrijflijn. In 2020 behaalde hij tijdens een brandstoftest op de Green Truck Award-testroute ten noorden van München, Duitsland, een ‘beste ooit’ resultaat, met een brandstofverbruik van 22,7 liter per 100 km en een gemiddelde snelheid van 80,35 km/u. Verschillende onafhankelijke vakperstests hebben de leidende positie op het gebied van brandstofprestaties bevestigd. Met de nieuwste update verwacht Volvo Trucks de records nog verder te verbeteren.

“Verbeteringen aan de aandrijflijn maken de Volvo FH met I-Save nog zuiniger”

VERBETERINGEN AAN I-SHIFT VERSNELLINGSBAK

I-Shift werd geïntroduceerd in 2001 en is vanaf dat moment constant verbeterd. I-Shift is inmiddels uitgegroeid tot de benchmark voor automatisch schakelende versnellingsbakken. De verbeteringen in het rijgedrag die nu worden toegevoegd, worden bereikt door de nieuwe manier waarop de I-Shift samenwerkt met de motor. Deze geüpdatete versie maakt gebruik van een nieuwe schakelstrategie die niet alleen zorgt voor sneller schakelen, maar ook voor een soepelere en comfortabelere rijervaring.

HOE WERKT HET?

Het lagere brandstofverbruik wordt bereikt door verminderde wrijving in de motor en een verfijnd verbrandingsproces met uniek gevormde zuigers. Het motorkoppel wordt vakkundig en op een intelligente manier geregeld door de bijgewerkte I-See-functie, die de prestaties van de motor optimaliseert door rekening te houden met de topografie van de weg en het voertuiggewicht.

“Een unieke combinatie van brandstofbesparing en nog verder verbeterde rijeigenschappen.”

INTERESSE IN AANDRIJFLIJNEN?

De verkoop van de nieuwe aandrijflijnen is begonnen. De verbeterde 11-liter motor gaat vanaf het voorjaar van 2022 in productie en de geüpdatete 13-liter motor net na de zomer. Meer weten? Neem contact op.