RFT, Elsloo

JUBILEUM VIEREN MET EEN NIEUWE VOLVO FH

KLANTEN

In het jaar dat zijn bedrijf tien jaar bestaat, neemt eigenrijder Ron Fredriksz een nieuwe Volvo FH 500 4x2-trekker in gebruik. “Eigenlijk vind ik de service van de werkplaats nog belangrijker dan het merk truck. In Nebim Elsloo heb ik een fantastische partner.”

EEN THUIS ONDERWEG

Ron Fredriksz uit Sittard rijdt als charter voor Ruud Hagens uit Wanssum, die met zijn bedrijf Datrans gespecialiseerd is in transport van en naar Zwitserland. “In feite ben ik de hele week onderweg: zondagavond ga ik weg en vrijdag kom ik terug. Mijn truck is echt mijn thuis onderweg. Mijn vorige truck, ook een Volvo FH, had ruim een miljoen kilometer op de teller en was aan vervanging toe. Toevallig viel dat samen met het tienjarig bestaan van mijn bedrijf Ron Fredriksz Transport.”

BRANDSTOF BESPAREN MET TURBO COMPOUND-MOTOR

Voor Fredriksz was de aanschaf van de nieuwe Volvo FH aanleiding om een nieuwe stap te zetten qua (rij)comfort en brandstofefficiency. Zo is de truck voorzien van de zuinige Turbo Compound-motor. “Deze truck is aanmerkelijk zuiniger dan mijn vorige. Mijn oude truck had een verbruik van 31 liter per 100 kilometer. Met mijn nieuwe truck moet ik uit kunnen komen op 25 liter per 100 kilometer. Met de gemiddeld 3500 à 3600 kilometer die ik per week rij, levert dat een mooie besparing op.”

HET COMFORT VAN DE I-SHIFT DUAL CLUTCH

Voor maximaal (rij)comfort onderweg koos Fredriksz voor I-Shift Dual Clutch. Deze versnellingsbak met dubbele koppeling maakt het mogelijk om te schakelen zonder onderbreking in het geleverd vermogen. I-Shift Dual Clutch selecteert alvast de volgende versnelling terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. “Echt een keuze voor comfort. Ik kom nogal wat steile klimmen tegen onderweg en met I-Shift Dual Clutch kom je daar zo soepel overheen.”

“Nebim denkt met je mee zodat je zoveel mogelijk rendement uit je truck haalt”

Ron Fredriksz, Eigenaar Ron Fredriksz Transport

STIL EN AANGENAAM KLIMAAT IN DE CABINE

Qua comfort is Fredriksz er flink op vooruit gegaan. Hij noemt onder meer de luchtgeveerde vooras, de verbeterde cabine-isolatie waardoor het nog stiller en aangenamer is in de cabine en het dubbele accusysteem. “In mijn vorige truck had ik dat niet en durfde ik ’s nachts eigenlijk de standairco niet te laten draaien uit angst dat anders de accu ’s ochtends leeg zou zijn. Met het dubbele accusysteem is dat geen issue meer.”

HET VOORDEEL VAN ADAPTIEF GROOTLICHT

Fredriksz roemt ook de uitgebreide veiligheidsfuncties. “De LED-verlichting met adaptief grootlicht is echt een verschil van dag en nacht. Ik kan nu altijd met grootlicht rijden zonder andere weggebruikers te verblinden. De verlichting past zich namelijk automatisch aan bij tegenliggers. De dodehoekcamera is ook een mooie toevoeging, dat geeft perfect op alles wat er aan de zijkant van de truck gebeurt.”

“Mijn Volvo FH is door de zuinige Turbo Compound-motor aanmerkelijk zuiniger”

Ron Fredriksz, Eigenaar Ron Fredriksz Transport

DE SERVICE VAN NEBIM

“Als eigenrijder ben ik voor mijn materieel afhankelijk van de dealer. Eigenlijk is de kwaliteit van de werkplaats voor mij belangrijker dan het merk truck. Dit is de derde Volvo-truck die ik koop en dat ik nu weer voor dit merk kies, heeft grotendeels te maken met de kwaliteit die Nebim levert. Bij Nebim Elsloo is de service supergoed geregeld. Problemen worden meteen opgelost en ze denken echt met je mee zodat je zoveel mogelijk rendement uit je truck haalt, bijvoorbeeld met advies over het op tijd vervangen van onderdelen.”