Plantenkwekerij Rob van Vegchel

VOLVO FH FLEURT UITSTRALING OP!

KLANTEN

Paprikaplanten, kom­kommer­planten, tomaten­planten. Planten­kwekerij Rob van Vegchel in America is dé specialist in opkweek van groente­planten. Ook het transport doet Van Vegchel groten­deels zelf. Daarvoor heeft hij dit jaar een nieuwe Volvo FH 500 4x2-trekker in gebruik genomen.

DE ESSENTIËLE ROL VAN TRANSPORT

“Groenteplanten kweken we op van zaadje tot plant”, zegt Rob van Vegchel. “Daarna gaan ze naar andere kwekerijen, die ze verder opkweken. Daarnaast telen we in het voorjaar perkplanten.” Van Vegchel voert het transport van groenteplanten (naar andere kwekerijen) en perkplanten (naar veilingen en distributiecentra) grotendeels zelf uit. “Daardoor zijn we niet afhankelijk van transporteurs en kunnen we onze klanten maximale flexibiliteit bieden.”

GEWACHT OP HET NIEUWE MODEL VOLVO FH

Voor het distributiewerk heeft Rob van Vegchel recent een nieuwe Volvo FH 500 4x2-trekker met Globetrotter XL-cabine in gebruik genomen. “Voor ons werk is een Volvo FM ook prima geschikt, die hebben we ook in de vloot, maar nu was ik op zoek naar een truck met net dat stukje extra uitstraling. Daarom heb ik bewust gewacht totdat het nieuwe model Volvo FH leverbaar was.”

HET RESULTAAT: EEN PRACHT VAN EEN TRUCK

Het eindresultaat stemt Van Vegchel zeer tevreden. Het is een echte eyecatcher geworden, gespoten in de kleur Shadow Flat Black en groene kleuraccenten in de huisstijl van Plantenkwekerij Rob van Vegchel. “De fenomenale afwerking, de mooie compacte spiegels, de stille en ruime cabine, de LED-verlichting: echt alles klopt, ook in combinatie met de nieuwe oplegger die ik eerder al had gekocht. Ook het comfort is perfect. Zo is de truck rondom luchtgeveerd en voorzien van het Driver Deluxe-pakket en Volvo Dynamic Steering.”

“Het is een echte eyecatcher geworden, gespoten in de kleur Shadow Flat Black en groene kleuraccenten in de huisstijl van Plantenkwekerij Rob van Vegchel.”

Rob van Vegchel, eigenaar Plantenkwekerij Rob van Vegchel

HET VOORDEEL VAN DE DODEHOEKCAMERA

De Volvo FH is voorzien alle denkbare veiligheidssystemen. Van Vegchel licht onder meer de dodehoekcamera uit. “Zodra ik de richtingaanwijzer naar rechts aan zet, verschijnen de beelden van de dodehoekcamera automatisch op het scherm in de cabine. Daarnaast kies ik ook wel eens voor de modus waarmee je deze beelden permanent ziet. De dodehoekcamera geeft perfect zicht op wat er rondom de truck gebeurt en op eventuele obstakels, zoals paaltjes of verkeersborden.”

BINNEN EEN UUR EEN ANDERE TRUCK

De keuze voor Volvo-trucks is ook een keuze voor de service van Nebim Venlo. “Wat ik belangrijk vind is dat een dealer je à la minute helpt als er iets is. Bij Nebim hebben ze dat zeer goed voor elkaar. Ik heb in het verleden wel eens een probleem gehad met een truck. Binnen een uur kon Nebim een leentruck leveren. Dát is de service die ik zoek bij een dealer.”

“De nieuwe Volvo FH was het wachten meer dan waard.”

Rob van Vegchel, eigenaar Plantenkwekerij Rob van Vegchel